Race Report Rullestadjuvet

Andre runde av årets norgescup tok oss til en ny bakke i Rullestadjuvet i Etne Kommune. Spenningen var stor til hvordan den var å race i. Det bidro ekstra til spenningen at det ble ganske tidlig klart at det kom til å regne hele helgen.

Lørdag var dagen for trening for å bli kjent med bakken og forholdene. Etter lunch begynte kvalifiseringen, og som i Volda ble den gjennomført som round robin, der deltakerne møter hverandre i tilfeldige heat og sanker poeng for hvilke plasseringer de får. Regnbygene kom og gikk hele dagen, og et spesielt tilfelle oppsto når bygene kom med litt stort mellomrom og bakken begynte å tørke. For å unngå patchy forhold var alle enige om å vente på mer regn. Når kvalifiseringen var over stod det 4 stk med lik poengsum på toppen. På grunn av seeding ble rekkefølgen på topp 4 derfor Olav Øye, Peder Bruem, Einar Kvam og Hussain Nas.

På søndag stod finaleheatene for tur. I første semifinale pushet Olav ut først foran Hussain og Ryder Hathaway, som hadde tatt turen helt fra Burlington, Vermont. Hussain skled litt langt i andre hårnål og fikk en dårlig linje ut av svingen. Ryder benyttet muligheten til å kjøre forbi og sikret seg dermed den andre finaleplassen bak Olav. Lokale Øystein Nesse kom seg også forbi og kjørte inn til tredjeplass i heatet. 

Video: Peder Holterman Solland

I andre semifinale var det Ali Nas som pushet ut først foran Peder, Njaal Tangye og Einar. I dette heatet var det Peder som tok en dårlig linje. Njaal kom seg forbi og begynte jakten på ledelsen mens Peder og Einar ble igjen for å kjempe om tredjeplass. På siste strekket fikk Njaal en god draft på Ali og snek seg forbi like før målstreken.

Når utøverne ble kjørt til toppen igjen for finalene ble det klart at bakken var i ferd med å tørke kjapt. Men hvor mye før man rakk å komme i gang var uvisst. Njaal var den eneste som valgte å bytte fra regnhjul til vanlige hjul. B-finalen bestående av Peder, Einar, Hussain og Øystein ble prøvekaniner, og forholdene viste seg å være utfordrende. Inn i første hårnål gikk samtlige utøvere i bakken. Først til brettet sitt og avgårde var Peder. Han klarte og holde unna mot Hussain mens Einar og Øystein kom i mål et stykke bak. 

I klassen masters for de over 35 år tok Jan-Petter Hammersland en udramatisk og dominerende seier foran Cedric Cornell og Helge Vignal. Maya He Cobben var den eneste deltakeren i dameklassen. Det ble derfor ikke kjørt finale, men Maya tar med seg viktige norgescuppoeng fra konkurransen.

I open finalen pushet nok engang Olav ut først med Ryder like bak og Ali og Njaal bakerst. Inn i første hårnål falt Njaal som sammen med Olav hadde byttet til vanlig hjul. Ryder lå helt i rygg på Olav men mistet kontakten ut av andre hårnål. Olav kunne dermed kjøre inn til sin andre norgescupseier for året, foran amerikaneren Ryder og Ali på en trygg tredjeplass. 

Vi retter en stor takk til Erlend Endresen, som med hjelp av Einar Kvam har dratt igang denne konkurransen. Vi takker også sponsorene Brødrene Flatebø og Etne kommune for bidraget som gjorde arrangementet mulig. Takker også for grillmaten fra Coop Extra.

Det har vært et flott arrangement og vi satser på at dette arrangementet kan bli gjennomført også neste år! 

Resultater finner man her: https://ndsf.no/?p=2838