Ekstremsportveko 2007

 

Sakset fra gamel Asfaltsurfer

Da er det 3. året med longboarding på Ekstremsportveko over *snufs* og det er nesten ikke mulig å forklare hvor god stemning det var. Så til dere som ikke var der i år, legg planene allerede nå og still opp med longboardet til neste år!!

Det eneste som kunne vært bedre var om vi hadde fått samlet campen litt tidligere, men det ordnet seg. Asfaltsurfer satte opp lavvu på Voss camping som de første longboarderne, og utover uka strømmet det til flere og flere og det var høy campingstol føring utenfor teltene til langt på natt.

Vi fikk no-go av politiet til å kjøre konkurransebanen på Skjervet før Torsdagen når det skulle være konkurranse der, så longboarderne pakket seg inn i bilene og kjørte avgårde til Vikafjellet(konkurransebanen fra i fjor) samt den utrolige turen ned vestsiden av Vikafjellet som er hele 1,3 mil med DH goodness! Dette runnet kommer nok uten tvil til å være brent inn i alles hjerter i lang tid fremover. Man skal nemlig lete en stund før man finner slike longboard perler. Man starter over 1000m over havet og kan kjøre helt til brettet står i bryggekanten og man flyr ut i fjorden i Vik. Hastighetene kan lett gå over 80 dersom man gir full gass.

Selve konkurransen i år var knallhard. Med flere rutinerte kjørere enn noen sinne. Gutta fra Longing For Life(Dampling productions) stilte knallhardt, og det samme gjaldt de andre deltakerne. Løypa var variert og man måtte virkelig beherske alle elementer av longboard DH for å gjøre det bra, tette 180 graders svinger, farts partier, og et glatt S sving parti gjorde 4 manns heatene utrolig spennende. Etter utallige øvings sessions ned veiene fra Frognerseteren/Voksenkollen i vår klarte Jørgen Stokke Halvorsen og Morten Beckstrøm å ta 1. og 2. plassen, mens vinneren av Veko to år på rad Alex Lyngaas tok 3. plassen. Skikjøreren Cato Lægreid tok 4. plassen i det intense finale heatet.

Resultater:
1. Jørgen Stokke Halvorsen
2. Morten Bechstrøm
3. Alex Lyngaas
4. Cato Lægreid

Kveldene på Voss bestod i alt fra å grille på stranden, konsert i festivalteltet, rumperisting på disko(Fleischers og Park Hotell) til spydkasting-by-night og volleyball turnering til solen stod opp. Også må man ikke glemme nattmat nr. 1 i Voss, Pølse med “The works”(aka pølse med ALT, og da mener vi ALT)

Vil takke alle som stilte opp i år og håper å se alle sammen til neste år + en haug med nye tryner!