Perpetual Motion på toppen

2011-02-25 16:35:22

 

Resultatene fra 2010 er lagt ut. Perpetual Motion Squad ligger på toppen etterfulgt av The Ace Crew og DDC.

Jeg har snakket med Norges cup vinneren, Alexander Hørthe. Han hadde veldig store forventinger helt siden starten i Volda i fjor. Cup-systemet gjorde at det gikk fra å være en amatørhobby til noe seriøst.

– Hva synes du om 2010 sesongen generelt sett?

– Alt var helt nytt, så det ble litt rot i noen konkurranser, men man vendte seg til det etter hvert så det ble bra! Nå håper jeg vi vinner Elkjøp konkurransen, og hvis vi gjør det så håper jeg NDSF bruker pengene på timing-system.

– Hvordan føles det å ha vunnet Norges cupen?

 

 

– Drit kult. Helt siden første konkurranse hadde jeg lyst til å lede cupen. Det var mange sterke skatere som kunne vinne. Det ble tight og skulle ikke mye til sier Norges cup vinneren som ikke legger skjul på mye fokus å hardt arbeid før og under konkurransene.

Før Tryvann DH Challenge ledet Hørthe Norgescupen med kun ett eneste poeng foran lagkamerat Trygve Jørundland. Men pga skole så kunne ikke Jørundland delta. Det var fortsatt 6 andre som kunne true seieren. Men da måtte en av dem ha vunnet hele TDC mens Hørthe gikk ut i andre heat. Hørthe vant TDC og sikret seg Norgescup seieren i det han ser på som en av de morsomste konkurransene.

Nå gjenstår det å bli bra igjen i kneet, kunne få skate igjen. Filme mye og ha det gøy, det er hovedmålet sier Hørthe.

 

Det blir spennende å se hvordan årets sesong blir sier Cedric Cornell

 

NDSFs styreleder Cedric Cornell som også er en av hovedpersonene i DDC hadde en veldig bra sesong. – Litt opp og ned, mye vilje og litt mye stang ut! Uansett. vi gleder oss til å stille opp i 2011 og fighte som vanlig, Sier Cornell. Teamet har også fått et nytt medlem; Steffen Eliassen. Steffen har imponert i år med en fantastisk 10. plass i Hot Heels World Cup. DDC synes at det også er viktig å gi noe tilbake, derfor arrangere de Hasselbakken Downhill igjen. Sist vil DDC Gratulere Alex, Trygve og Jay i PMS for henholdvis 1.,2. og 3. plassen i Norgescupen, legger Cornell til.

 

Håkon Wegge (18) hadde ikke sett rankingen enda da jeg ringte.

2010 sesongen var vill om jeg kan si det, veldig annerledes enn jeg hadde tenkt meg, sier Håkon over telefonen mens han pusser tennene. Han som mange andre opplevde mye på engang og mener Norge har tatt av med Norges Cupen iforhold til tideligere år. – Jeg og Audun var de eneste kidsa som skatet med de store gutta før. Og nå er det en haug med folk som er yngre enn oss. Jeg kan ikke navnet på alle engang fortsetter han.

Men han mener at i noen situasjoner blir konkurranse innstinktet litt høyt og får heller lyst til å freeride.

-Hvordan gikk det i 2010 sesongen og hvordan blir denne sesongen for deg?

2010 gikk over alle forventinger, takket være sponsoren min, Sector 9 gikk det rasende fort i svingene. I 2011 håper jeg å stå mye på brett. Hvor hardt jeg kommer til satse på konkurranser, eller om jeg heller går for freeride har jeg ikke tatt stilling til enda. Må også legge til at det Norges Cup vinneren Alex Hørthe har fått til er svært respektabelt, det er helt rått.

Skal ha det gøy

Gutta fra ØFFL opplever også miljøet som veldig voksende. Planene deres for 2011 blir å ha det gøy og delta på konkurranser i og utenfor Norge. De sikter med andre ord på verdens cupen. En europatur skal jeg ikke se bort fra sier 18 år gamle Henning Patricksson.

Henning forteller videre at sesongen begynte litt dårlig men gikk bedre etter hvert. Han mislikte at noen av konkurransene var uten kvalifisering som resulterte i delte plasser i rankingen.