World Roller Games – Downhill Skateboard & Street-Luge (VM)

WRG-arrangementet skal avholdes den 3. til 8. juli i Barcelona. Selve påmeldingsavgiften er pr idag ikke bestemt, men forventes å ligge rundt kr 1200, – 1500,-.
Da dette er en World Skate- og en IOC-begivenhet, er det noen tilleggsbetingelser for deltakelse. hovedsakelig antidoping krav og bekreftelse på nasjonalitet.

Se : https://antidoping.no/ og gå gjennom https://renutover.no/  (Dette er et krav fra NDSF, NORB og Brettforbundet).

Antall deltakere fra Norge:
6 Menn for Downhill Skateboard (maksimalt tilgjengelig plasser)
3 Kvinner for Downhill Skateboard (Kan økes til maksimalt 6 hvis nødvendig)
3 Mixed Luge (maksimalt antall tilgjengelig plasser)

Hvis du ønsker å søke om deltakelse, fykk ut skjema under innen 15. april for å gi oss tid til å behandle søknadene

FAQ:
Hvordan skal det endelige uttaket avgjøres for norske deltakere?

Skulle flere ønske å representere Norge på WRG enn tilgjengelige plasser, vil et offentlig uttak bli gjort, der rankinglister både nasjonalt og internasjonalt vil ligge mest til grunn. NDSF har en plan for et rettferdig uttak dersom den ovennevnte situasjonen skulle oppstå. En standard løsning vil være på plass til neste sesong.

Er midler tilgjengelig for å hjelpe min reise- og / eller arrangementsavgift?
For tiden har NDSF ingen midler for å hjelpe deltagere til å delta i WRG.

Hvorfor er det NDSF som velger deltakere?
NDSF er det anerkjente forbundet for downhill skateboard, longboard og streetluge i Norge
NDSF jobber tett med NORB og Brettforbundet (Snowboardforbudet)  som har den formelle kobling til Norges Idretts Forbund, World Skate og World Roller games. NDSF har klart å jobbe frem en avtale med NORB og Brettforbundet for å sikre selvstendighet for å velge deltakere, samt sikre at downhill skateboard og steet-luges interesser er representert fremover.

Når åpner registreringen?
Registreringen åpner 15. april og stenges 31. mai. Vennligst vær sikker på at din forespørsel om å konkurrere er sendt inn før 15. april for å gi NDSF / NORB god tid til å behandle forespørselen. Sene påmeldinger vil kun bli vurdert hvis de tilgjengelige plassene ikke allerede er fylt.

Hvorfor er arrangementet så dyrt, og hvorfor må jeg bruke arrangør-hotellene?

Et transportnettverk og påfølgende transportkort er inkludert i de offisielle hotelloppholdene. Idrettsutøvere kan bestille egen overnatting, men vil ikke ha rett til transportkortet og vil være ansvarlig for egen transport under arrangementet, inkludert flyplasstransport.
Et depositum på 30% vil bli påkrevd før arrangementet (dato kommer) hvis du ønsker å bestille en av  WRG-hotellene.

Hva må dokumenteres dersom jeg blir tatt ut og ønsker å delta i WRG?
En kopi av ditt norske pass, et passfotografi og en signert anti-doping avtale.
I tillegg må påmeldingsavgiften være betalt. Deltageravgiften er enda ikke bekreftet, men forventes mellom kr 1200,- og 1500,- per deltaker.
.
Trenger jeg å være på arrangementet i alle fire dager?
Minimumskravet er 5. til 7. juli, registrering og offisiell trening starter den 4. Juli.


Hvordan vil konkurranseformat være?
Konkurranseformatet vil bestå av kvalifisering på tid, såkalt Time Trials. De raskeste 64 utøverne i herreklassen og de raskeste 32 utøverne i dameklassen, kvalifiserer til finalerundene. Downhill Skateboard-konkurransen, arrangeres i 4-mannsheats der de 2 raskeste går videre til neste runde. Til Street Luge-konkurransen kvalifiserer det 16 deltakere.

 

NDSF ser frem til å hjelpe norske downhillskatere i å konkurrere på en internasjonal konkurranse, som er en del av WS og IOC WRG-arrangementetet. Det er en ny og spennende tid for downhill skateboard i Norge, og vi håper å representere dine interesser til det beste av våre evner innen NDSF, NORB, Brettforbundet og WS.
Ikke nøl med å ta kontakt dersom du lurer på noe.

Vennlig hilsen, Styret – NDSF