Inspirasjon og kjøreglede

2010-03-15 07:28:15

Mange sier 2010 kommer til å handle om korte topmount’s og slide’s. Det er selvfølgelig ikke bare det tekniske det er snakk om, men også om NDSF og alle konkurransene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets første downhill konkurranse i Norgescupen er XBoard i Volda, som hadde 19 deltagere ifjor. Iår i samarbeid med NDSF har den fått enorm oppmerksomhet. Det blir mer urbant enn man kan forvente av en ordinær downhill konkurranse, med startstrek i et boligområde og sluttstrek på torget. Volda plankekøyrlag ønsker downhillnorge velkommen!

Vi håper også at det er bestilt like bra vær og publikum til årets ”Kongen på haugen”. Kanskje det blir en ny konge i år også? Etterfulgt av KPH kommer ”Hasselbakken Downhill” som har en fastsatt dato 20 juni. Denne konkurransen blir arrangert av ”Drammen downhill crew”, de har teknisk kjøring og fart på lista.

Årets opplevelse
Spør en som har deltatt på Ekstremsportveko tideligere om hvordan det var. Du vil få et klart svar om at det er en opplevelse man ikke glemmer. Man ankommer voss, som ser ut som en landsby på paradis. Når man ser opp, så er lufta okkupert av paraglidere, ikke en eller to, men hele luftrommet over byen er fullt av dem. På bakken befinner lokalbefolkningen og normale turister seg. Av de normale turistene er det noen som ruller på brett. De ser ganske snille og uskyldige ut, så det er bare gå bort å si hei, så hjelper de deg med å finne veien til registrering og campsiten. Senere vil du se en annen side av de snille turistene på brett. Man får som oftest plass i baksetet eller bagasjerommet. Turen tar de til en gedigen bakke, så er det bare å se om du klarer å holde følge.

Voss byr på alt du kan tenke deg av bakker, alt fra ville hårnål svinger ned Vikafjellet eller den 1,3km turen ned til Vik, der hastigheten kan komme opp i 85km/t. Det må også nevnes at konkurranseløypa fikk ny asfalt i juni 2010.

Det er også snakk om at voss skal få besøk av Sector 9 esset, Louis Pilloni samt verdenscup vinneren i dameklassen, Dasha Kornienko.

Tidelig start
2009 sesongen startet ganske tidelig i fjor, men spesielt i år har gutta i øst allerede startet sesongen til tross for grus, is og minusgrader. Aldri har det vært så mange p-hus sessions på rad heller. De første allerede i januar. Bjerke har også hatt besøk noen ganger, selv om kjørefølelsen inneholder mye salt og smeltevann her og der.

Sliding
Det er mange som tror at å kjøre i et parkeringshus er kjedelig og bortkastet med tid – tro om igjen. Det man ikke gjør når det er tørr asfalt og blå himmel ute, gjør man inne i p-hus! Og hva gjør man i p-hus? Jo, man slider og kjører tett i spiralen. Det er ikke ofte man kjører så tett eller slider når man bomber lokalbakken. Mange av de mindre erfarende har lært seg nye slides, og de som kan dette fra før har utviklet det til standup slides og mer kompliserte slides. Vanligvis møter minst 4 skatere opp, men det har også vært så mange som 15.

Det kan sies at 2010 sesongen blir longboardens revolusjons sesong. Inspirasjonen og kjøreegenskapene blomstrer!

-Skrevet av Ali Nas