XBoard Volda 2010

(Flyttes til Resultater)

2010-03-20 00:00:00

1. Alex Hørthe
2. Mikael “Kula” Jensen
3. Håkon Wegge

Resultatliste med poeng HER (last ned som pdf)

Heats HER (last ned som pdf)

Kvalifikasjon HER (last ned som pdf)

 

Årets X2 arrangerte konkurransen Xboard. Den første runden i Norgescuppen er overstått!
Skrevet av Lasse Moe

Etter å ha returnert til et halvsurt og reinfylt Trondheim er det med arrangementet friskt i minnet at det allerede klør i skatefoten. Arrangementet ble vel avholdt, med relativt lite skader – hvis man ser bort ifra 3 ankler og et par andre småfall. Disse anklene tilhørte henholdsvis Trygve Jørundland, Adrian Jancey og Robin Sandberg. Det kan allikevel bemerkes at Trygve allerede hadde skadet ankelen fra før av og at han faktisk ankom konkurransen i krykker (!). Stemningen var uansett på topp da den første runden av Norges-cuppen gikk av stabelen.

Youtube-link

Klikk på bildet for video.

Hva angår nivået mange imponert av at det har økt betraktelig iløpet av vinteren. Under timetrialen var det mange tider som ble klokket inn mellom 1.30 og 1.33. Faktisk presterte Alex Hørte å kjøre inn en tid på 1.29 – ettellerannent. Mr.Oldschool Cedric klokket inn en 1.33, noe som ikke kan sies å være galt med tanke på at han har kjørt brett lenger en mange av oss andre har levd.

Også på freeriding fronten gikk det vilt for seg og Trygve kjørte inn en saftig 102.7 km/t fredag kveld. Det er ganske saftig med tanke på at han lusket rundt i krykker når han dro ifra Oslo. Det går også rykter om at Mikael dro inn en 102.5 km/t i samme bakke på Søndagen.


Adam Sagedahl – general i NDSF (Foto : Mikkel Are Olsenlund)

Nytt i år er også en del Downhill lag som stilte opp til dyst på X2 festivalen. Undertegnede er bekjent med at det var hele 4 lag som stilte opp – nemlig de råfarlige Ace`s fra (du gjettet riktig) The Ace Crew, Perpetual Motion, Drammen Downhill Crew og Volda Rullarlag. Man kan jo mistenke at det er med NDSF (Norges Downhill Skateboard Forbund) sitt inntog at disse lagene har vokst fram.


Audun Gunneriussen (One of the Ace`s) på regnføre. (Foto : Mikkel Are Olsenlund)

Hva angår løypa kan det nevnes at den var utrolig spennende, selv om asfaltkvaliteten var av dårlig kvalitet og at kumlokk frekvensen var høy i noen av svingene. Helt konkret startet løypen med sparkestrekke – en morsom venstre sving, flate imot en feildosert høyresving. Etter denne hårnålen gikk løypen rett ut i en slak venstre hvor man kunne samle en del fart opp imot den siste høyre hårnålen. Etter denne flatet bakken ut mot målstreken, det var her den siste draftingen og knivingen foregikk.


Det var en del stoka fjes på toppen i Voldas flotte omgivelser. (Foto : Mikkel Are Olsenlund)

Til selve racet stilte 39 skatere på startstreken og hele 32 gikk videre etter kvalifiseringsrunnet. Etter semifinaler ble det avholdt A og B finale og det var race til siste slutt. Det kan nevnes at det i åttendels finalene (de første rundene) bøttet ned litt regn som gjorde publikum våte men crowdpleased og skaterne noe usikre. Allikevel var det god racing og folk tok det med godt humør.

I A finalen var det Alex Hørte (PM), Håkon Wegge (Ace Crew), Mikael Sjødal Jensen (DDC) og Ali Nas (Ace Crew). Alex Hørte kjørte ut først ifra start og holdt ledelsen hele veien, mens det var tight mellom Mikael og Wegge på sluttstrekken hvor Mikael fikk mest fart og kjørte inn 2dre plassen. Wegge tok tre.


Alex Hørthe kjører inn i finalen. (Foto : Mikkel Are Olsenlund)

Det ble selvfølgelig sykt god stemning av hele racet og etterpå ble det avholdt prisutdeling med påfølgende sjøslag på selveste ”Rokken”, den lokale studentuteplassen i Volda. Neste år forventes det dobbelt så mange skatere på festen!