Xboard 2011 – The report

2011-04-22 23:21:20

FOTO: Masius Bøstrand

Lørdag den 16. april 2011 var det klart for første runde i norgescupen 2011. Som året før var Xboard en del av X2 festivalen i Volda. Det ble spådd 12mm, men skaterne nøyde seg med 6mm. Til tross for dette strømmet det 31 longboardere fra alle landets kanter til den lille vestlandsbyen i Møre og Romsdal.

 

 

Denne gangen sørget arrangørene for at ytterst få måtte forgripe seg på teltposen sin. Istedenfor ga de ifra seg en plass på gulvet eller i sofaen under sitt eget tak. I tillegg var det mange hyggelige Voldaboere som åpnet sine dører for gjester fra øst, sør og nord.

Også en stor takk til de rundt 50 frivillige som tok jobben som løype og flaggvakter, startere og tidtagere ved mål. De stillte opp til tross for at det regnet i flere timer. Uten deres store innsats hadde denne helgen ikke vært mulig. Røde kors stilte også opp.

 

Forelsket seg i året løype

Årets løype var litt lengre enn fjorårets løype. To raske strekninger pluss en teknisk venstresving som gikk inn i en høyere hårnål var det lille ekstra som skulle til for å kalle den blant de beste løypene for 2011 sesongen.

I tillegg asfalterte Volda kommune deler av løypa som hadde hull og slitt asfalt, noe som ble gjort spesielt for denne konkurransen.

Mer Stoke på vått føre

Konkurransens yngste deltager, Kristian Bjørkedal (11) likte seg godt i en så teknisk løype. Bjørkedal kjørte bra i sin første kvalifiseringsrunde, men hadde et uheldig fall i sin andre runde. Det at han måtte bli hentet av ambulansen skapte bekymringer, men etter en rask sjekk på sykehuset ble han skrevet ut og kunne nyte resten av dagen som tilskuer.

Etter to omganger passerte Trygve Jørundland målgangen med en tid på 2:21,16 og ble dermed dagens raskeste. Bjørn Erik Gabrielsen tok andre plassen når han tikket inn på 2:22.06 Audun Guneriussen måtte nøye seg med å være dagens tredje raskest (2:23,22)

Synkronkjøring av Audun Gunneriussen og Håkon Wegge – Sistnevnte tar sin første seier


Regnet skapte mye action, fall og overraskende resultater til glede for publikumet. Aldin Hodzic som hadde femte beste tid i timetrials, skled ut og ble slått ut i første heat. Også fjorårets vinner, Alex Hørthe var involvert i en tremanns krasj og dermed ikke kom lengre enn til kvartfinalen.

Etter semifinalene ble kjørerene delt inn i A og B-finaler. I B-Finalen mistet Espen Eliassen en slidepuck og kjørte inn til en 4 plass i sitt heat. Målgangen ble passert av Bjørn Erik Gabrielsen i første plass fulgt tett av Fridtjof Schei og Jørn-Arve Kvålseth.
A-Finalen gikk av med masse hektisk racing og ved mål hadde Ace Crew kjørerne, Håkon Wegge og Audun Guneriussen bygd opp en ledelse og klammret seg til første og andre plass. Tredje plassen ble tatt av Trygve Jørundland. Mikael Sjødal jensen kom over mål med en forsinkelse på grunn av et hardt fall i siste sving. Audun og Håkon fikk mest oppmerksomhet for deres synkrone kjøring og slides.

Dagen før konkurransen var regnfri og flere prøvde seg på flere av voldas mange bakker. Blant de var Hoggabakken, som var scenen for fjorårets fartsrekord (102km/t Mikael Sjødal Jensen). Til tross for ivrig tucking kom ikke det magiske tallet opp på GPSen. På dagens raskeste tur viste GPSen skuffende 96,1 km/h, festet til foten av en forholdsvis skuffet Mikael Sjødal Jensen. En av dagens overraskelser var en minivan som dukket opp i bunn av bakken, med en sjåfør som ble sendt ut av arrangøren til å være gratis bakketaxi resten av dagen.

Etter konkurransen var det premieutdeling og fest på Studenthuset Rokken. Festen deretter ble festet, gratulasjoner ble gitt og komplimenter ble utdelt til utøvere og arrangørene av nok en vellykket Xboard.

Når søndagen sto på døren ble baggene pakket med en stemning av at slike arrangementer går over alt for fort. Dette ble motvirket med en stor glede til neste gang man har muligheten til å stå på startstreken i Volda, som raskt utvikler seg til å bli en av vestlandets store longboard hotspots.

Restultater finner man HER